Nieuw-Zeeland: Honderd tinten groen

Roadtrip door Nieuw-Zeeland

Op 24 uur vliegen (als je een gunstig vliegticket te pakken hebt ;-)) van Nederland ligt – in de schaduw van Australië – het prachtige Nieuw-Zeeland. Ja, het is een lange reis. Maar dat is het meer dan waard! En in tegenstelling tot Oz, kun je in drie weken bijna het hele land rondrijden.
Van lieflijke, tropschogende baaien, spuitende geisers, kleurrijke vulkanen, indrukwekkende gletsjes,besneeuwde bergen, immense fjorden en dampende modderpoelen tot uitgestrektestranden en diepe regenwouden: Nieuw-Zeeland leent zich bij uitstek voor eenroadtrip, waarbij je veel verschillende dingen kunt zien in korte tijd.

Route noordereiland

Auckland

Skip Auckland!
Grote kans dat je aankomt in Auckland. De KLM-werelddealweken vliegen er regelmatig (relatief) voordelig naartoe (onder de € 1.100 voor een retourtje). Vanwege haar ligging aan twee baaien, wordt Auckland ook wel de ‘Stad der Zeilen’ genoemd. Mijn tip, blijf niet te lang in Auckland hangen. Nieuw-Zeeland is te mooi om in Auckland door te brengen. Lees meer over Auckland  »

Raglan

Surf in het populaire surfdorpje Raglan! 
Op nog geen twee uur rijden ten zuiden van Auckland ligt het surfplaatsje Raglan. De ideale plaats om te onspannen en de stad te ontvluchten. Surfers bezoeken Raglan vanuit alle uithoeken van de wereld om van de links brekende golven te genieten. Geniet niet alleen van de omgeving maar ook van de mensen en de vibe. Lees meer over Raglan  »

Rotorua

Rotorua ligt in één van de grootste thermale gebieden van Nieuw-Zeelanden staat bekend om de vulkanische activiteiten in en rondom het plaatsje.Bovendien is Rotorua het culturele centrum van de authentieke Maoricultuur. Je kunt hier veel doen:wandelen langs hete modderpoelen en actieve geisers of per jeep of helikopternaar de top van een vulkaan. Ook kun je in de ‘Polynesian Pools’ relaxen innatuurlijke warmwaterbronnen. Lees meer over Rotorua  »

Taupo

Taupo is een rustig stadje aan het grootste kratermeer van Nieuw-Zeeland,met de toppen van de drie indrukwekkende vulkanen van Tongariro Nationaal Parkop de achtergrond. Het donkerblauwe heldere Taupomeer is ontstaan rond hetbegin van de jaartelling door een gigantische vulkaanuitbarsting en leent zichuitstekend voor een mooie boottocht. Lees meer over Taupo  »

Tongariro 

Tongariro is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en is één vande 28 Werelderfgoedplaatsen van UNESCO die Nieuw-Zeeland telt. Het park staatbekend om de drie enorme vulkanen Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro, diebovendien nog steeds actief zijn. Indien de omstandigheden het toelaten, kun jeeen wandeling of trekking maken in het park en de doorgewinterde wandelaars kunnennaar de top van een vulkaan klimmen. Lees meer over Tongariro  »

Wellington

Wellington, de gezellige hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt ingeklemdtussen de heuvels. Vanaf deze heuvels heb je bij mooi weer een prachtiguitzicht en kun je zelfs het Zuidereiland zien liggen. Ook wanneer je met eenkabelbaan naar de botanische tuinen gaat, word je getrakteerd op een mooiuitzicht over de baai en de omgeving van Wellington. Lees meer over Wellington  »

Using Format